Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου δεδομένων του ιστότοπου της Affideanet

Τελευταία ενημέρωση: [07/09/2018]

Η Affidea σέβεται το δικαίωμα ιδιωτικού απορρήτου σας.  Η παρούσα Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου επεξηγεί ποιοι είμαστε, πώς συλλέγουμε, κοινοποιούμε και χρησιμοποιούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σχετικά με εσάς και πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα ιδιωτικού απορρήτου σας.  Η παρούσα Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου ισχύει για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε μέσω του ιστότοπού μας στο www.affideanet.gr και όλων των subdomain του.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με τη χρήση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχονται στο κάτω μέρος της παρούσας Δήλωσης ιδιωτικού απορρήτου.

 

Σε τι δραστηριοποιείται η Affidea;

Η Affidea Ελλάδος αποτελεί μέλος του Ομίλου Affidea, του μεγαλύτερου, πιο επιτυχημένου, πανευρωπαϊκού παρόχου ιατρικών υπηρεσιών που ειδικεύεται στις διαγνωστικές έρευνες, τα κλινικά εργαστήρια και τις υπηρεσίες θεραπείας του καρκίνου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Affidea, ανατρέξτε στην ενότητα «Εταιρεία» του ιστότοπού μας.

Ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας είναι η Affidea Ευρωιατρική Συμμετοχών Ελλάδος Α.Ε.

 

Ποια δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα συλλέγει η Affidea μέσω του ιστότοπου και γιατί;

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που δύναται να συλλέγουμε σχετικά με εσάς εμπίπτουν σε γενικές γραμμές στις παρακάτω κατηγορίες:

 1. Πληροφορίες που παρέχετε οικειοθελώς

Σε ορισμένα σημεία του ιστότοπού μας ενδέχεται να κληθείτε να παρέχετε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα οικειοθελώς. Για παράδειγμα, ενδέχεται να σας

 1. ρωτήσουμε σχετικά με τον τύπο ιατρικής υπηρεσίας που θα χρειαστείτε από την κλινική μας και να σας ζητήσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας (διαδικτυακή κράτηση),
 2. ζητήσουμε τα σχόλιά σας για τις υπηρεσίες μας (έντυπο ερωτηματολογίου ικανοποίησης),
 3. ρωτήσουμε αν θα θέλατε να γίνετε συνδρομητές για να λαμβάνετε το Δελτίο τύπου μας από εμάς,
 4. ζητήσουμε να απευθύνετε τα ερωτήματά σας σε εμάς μέσω ενός εντύπου επικοινωνίας,
 5. ζητήσουμε να χρησιμοποιήσετε την ενότητα «Καριέρα» σε περίπτωση που θα θέλατε να πραγματοποιήσετε αίτηση για μια θέση στην Affidea.

 

Οι λόγοι που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας θα δηλώνονται τη στιγμή της συλλογής.

 

 1. Δεδομένα που συλλέγουμε αυτόματα

 

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, δύναται να συλλέγουμε ορισμένα δεδομένα αυτόματα από τη συσκευή σας.

Συγκεκριμένα, τα δεδομένα που συλλέγουμε αυτόματα δύναται να περιλαμβάνουν δεδομένα, όπως η διεύθυνση IP, ο τύπος συσκευής, οι μοναδικοί αριθμοί ταυτοποίησης της συσκευής, ο τύπος του προγράμματος περιήγησης, η ευρεία γεωγραφική τοποθεσία (π.χ. χώρα ή τοποθεσία σε επίπεδο πόλης) και άλλα τεχνικά δεδομένα.  Δύναται επίσης να συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η συσκευή σας διαδρά με τον ιστότοπό μας, συμπεριλαμβανομένων των σελίδων που προσπελάστηκαν και των συνδέσμων που επιλέχθηκαν.

Η συλλογή αυτών των δεδομένων μάς δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε καλύτερα την κίνηση στον ιστότοπό μας, την προέλευση των αναγνωστών μας και τον τύπο περιεχομένου που τους ενδιαφέρει περισσότερο.  Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για σκοπούς εσωτερικών στατιστικών αναλύσεων και για τη βελτίωση της ποιότητας και της καταλληλότητας του ιστότοπού μας για τους επισκέπτες μας.

Μερικές από αυτές τις πληροφορίες δύναται να συλλέγονται με χρήση «cookies» και παρόμοια τεχνολογία παρακολούθησης, όπως εξηγείται περαιτέρω στη Δήλωση «Cookie»

Κατά κανόνα, θα χρησιμοποιούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε από εσάς μόνο για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου ή για τους σκοπούς που σας εξηγούμε κατά τη συλλογή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας.  Ωστόσο, δύναται επίσης να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας για σκοπούς άλλους, μη συμβατούς με τους σκοπούς που σας έχουμε κοινοποιήσει (όπως για σκοπούς αρχειοθέτησης δημοσίου συμφέροντος, επιστημονικούς, στατιστικούς σκοπούς ή σκοπούς ιστορικής έρευνας) αν και εφόσον αυτό επιτρέπεται από τους εφαρμοστέους νόμους περί προστασίας των δεδομένων.

Να θυμάστε ότι η παρούσα Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου του ιστότοπου δεν ισχύει για δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε, εκτός του παρόντος ιστότοπου, όταν παρέχουμε ιατρικές υπηρεσίες. Γι’ αυτά, ανατρέξτε στη σχετική . Σε άλλες περιπτώσεις συλλογής δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, παρέχουμε συγκεκριμένη δήλωση ιδιωτικού απορρήτου δεδομένων για να εξηγήσουμε τον λόγο για τον οποίο και τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

 

Σε ποιους κοινοποιεί η Affidea τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μου;

Δύναται να κοινοποιούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας στις παρακάτω κατηγορίες παραληπτών:

 

 1. σε εταιρείες του ομίλου μας ή τρίτους παρόχους υπηρεσιών και συνεργάτες που παρέχουν υπηρεσίες επεξεργασίας δεδομένων σε εμάς (για παράδειγμα, για την υποστήριξη της παροχής ασφάλειας, για την παροχή λειτουργικότητας σχετικά με την ασφάλεια ή για τη συμβολή στην ενίσχυση της ασφάλειας του ιστότοπού μας) ή που επεξεργάζονται άλλως δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου ή κοινοποιούνται σε εσάς όταν συλλέγουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας. Ένας κατάλογος με τους τρέχοντες παρόχους υπηρεσιών και τους συνεργάτες είναι διαθέσιμος εδώ.
 2. σε κάθε αρμόδιο φορέα επιβολής νόμου, κανονιστικό, κρατικό εκπρόσωπο, δικαστήριο ή άλλο τρίτο μέρος στο οποίο πιστεύουμε ότι η κοινοποίηση είναι απαραίτητη (i) βάσει εφαρμοστέου νόμου ή κανονισμού, (ii) για την άσκηση, θέσπιση ή υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων μας ή (iii) για την προστασία των ζωτικών συμφερόντων μας ή αυτών άλλου προσώπου,
 3. σε δυνητικό αγοραστή (και τους εκπροσώπους και τους συμβούλους του) αναφορικά με κάθε προτεινόμενη αγορά, συγχώνευση ή απόκτηση οποιουδήποτε μέρους της επιχείρησής μας, αν ενημερώσουμε τον αγοραστή ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του μόνο για τους σκοπούς που κοινοποιούνται στην παρούσα Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου,
 4. σε κάθε άλλο πρόσωπο με τη συναίνεσή σας για την κοινοποίηση.

 

Νομική βάση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (μόνο για επισκέπτες ΕΟΧ)

Αν είστε επισκέπτης από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, η νομική βάση μας για τη συλλογή και τη χρήση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που περιγράφεται ανωτέρω θα εξαρτάται από τα σχετικά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και το συγκεκριμένο πλαίσιο στο οποίο τα συλλέγουμε.

Ωστόσο, θα συλλέγουμε κανονικά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από εσάς μόνο εφόσον έχουμε τη συναίνεσή σας να το πράξουμε, εφόσον χρειαζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για να συνάψουμε μια σύμβαση μαζί σας ή εφόσον η επεξεργασία εμπίπτει στα νόμιμα συμφέροντά μας εκτός και αν τα συμφέροντα προστασίας των δεδομένων σας ή θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σας υπερέχουν.  Σε μερικές περιπτώσεις, δύναται επίσης να έχουμε νομική υποχρέωση να συλλέγουμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από εσάς ή δύναται άλλως να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για την προστασία των ζωτικών συμφερόντων σας ή αυτών άλλου προσώπου.

Αν σας ζητήσουμε να παρέχετε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα προς συμμόρφωση με μια νομική απαίτηση ή για τη σύναψη μιας σύμβασης με εσάς, θα το καταστήσουμε σαφές την κατάλληλη χρονική στιγμή και θα σας ενημερώσουμε σχετικά με το αν η παροχή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας είναι υποχρεωτική ή όχι (καθώς και για τις πιθανές συνέπειες αν δεν παρέχετε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας).

Ομοίως, αν συλλέγουμε και χρησιμοποιούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας δυνάμει των νόμιμων συμφερόντων μας (ή αυτών οποιουδήποτε τρίτου μέρους), θα καταστήσουμε σαφή σε εσάς την κατάλληλη χρονική στιγμή τα εν λόγω νόμιμα συμφέροντα.

 

Με ποιον τρόπο η Affidea διατηρεί τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα μου ασφαλή;

Χρησιμοποιούμε κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για να προστατεύσουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε.  Τα μέτρα που χρησιμοποιούμε έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ένα επίπεδο ασφάλειας κατάλληλο για τον κίνδυνο επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας.

 

Διεθνείς διαβιβάσεις δεδομένων

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας δύναται να διαβιβάζονται και να τελούν υπό επεξεργασία σε χώρες εκτός της χώρας στην οποία διαμένετε.  Οι εν λόγω χώρες δύναται να έχουν νόμους προστασίας δεδομένων διαφορετικούς από αυτούς της χώρας σας (και, σε ορισμένες περιπτώσεις, δύναται να μην είναι το ίδιο προστατευτικοί).

Συγκεκριμένα, οι διακομιστές του ιστότοπού μας βρίσκονται στην Ιρλανδία & Ολλανδία, και οι εταιρείες του ομίλου μας και οι τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών και συνεργάτες μας δραστηριοποιούνται παγκοσμίως.  Αυτό σημαίνει ότι όταν συλλέγουμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας, δύναται να τα επεξεργαζόμαστε σε οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες.

Ωστόσο, έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας θα παραμείνουν προστατευμένα σύμφωνα με την παρούσα Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου. Έχουμε υλοποιήσει παρόμοια κατάλληλα μέτρα με τους τρίτους παρόχους υπηρεσιών και συνεργάτες μας. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται κατόπιν αιτήματος.

 

Διατήρηση δεδομένων

Διατηρούμε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγουμε από εσάς όταν έχουμε συνεχή νόμιμη επιχειρηματική ανάγκη να το πράξουμε (για παράδειγμα, για να σας παρέχουμε μια υπηρεσία που ζητήσατε ή για να συμμορφωθούμε με εφαρμοστές νομικές, φορολογικές ή λογιστικές απαιτήσεις).

Όταν δεν έχουμε καμία συνεχή νόμιμη επιχειρηματική ανάγκη για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, είτε θα διαγράφουμε, είτε θα ανωνυμοποιούμε ή, εφόσον αυτό δεν είναι δυνατό (για παράδειγμα, επειδή τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας έχουν αποθηκευτεί σε εφεδρικά αρχεία), θα αποθηκεύουμε με ασφάλεια τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας και θα τα απομονώνουμε από οποιαδήποτε περαιτέρω επεξεργασία έως ότου να είναι δυνατή η διαγραφή.

 

Τα δικαιώματα προστασίας δεδομένων σας

Έχετε τα παρακάτω δεδομένα προστασίας δεδομένων σας:

 1. Αν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση, να διορθώσετε, να ενημερώσετε ή να ζητήσετε διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, μπορείτε να το πράξετε οποιαδήποτε στιγμή.
 2. Επιπροσθέτως, αν είστε κάτοικος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας ή να ζητήσετε φορητότητα των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας.
 3. Έχετε το δικαίωμα να εξαιρεθείτε από επικοινωνίες μάρκετινγκ που σας στέλνουμε ανά πάσα στιγμή. Για να ασκήσετε το εν λόγω δικαίωμα, επιλέξτε τον σύνδεσμο «κατάργηση συνδρομής» ή «εξαίρεση» στα e-mail μάρκετινγκ που σας αποστέλλουμε.  Για να εξαιρεθείτε από άλλα έντυπα μάρκετινγκ (όπως ταχυδρομικό μάρκετινγκ ή τηλεπωλήσεις), επικοινωνήστε μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχονται κάτω από την επικεφαλίδα «Επικοινωνία» παρακάτω.
 4. Ομοίως, αν έχουμε συλλέξει και επεξεργαστεί τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα σας με τη συναίνεσή σας, τότε μπορείτε να αποσύρετε τη συναίνεσή σας οποιαδήποτε στιγμή. Η απόσυρση της συναίνεσής σας δεν θα επηρεάζει τη νομιμότητα οποιασδήποτε επεξεργασίας που διεξήχθη πριν την απόσυρσή σας ούτε θα επηρεάζει την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας που διεξήχθη δυνάμει σύννομων λόγων επεξεργασίας εκτός συναίνεσης.

Για να ασκήσετε τα εν λόγω δικαιώματα, επικοινωνήστε μαζί μας στο info.gr@affidea.com. Ανταποκρινόμαστε σε κάθε αίτημα που λαμβάνουμε από άτομα που επιθυμούν την άσκηση των δικαιωμάτων προστασίας δεδομένων τους σύμφωνα με τους εφαρμοστέους νόμους προστασίας δεδομένων.

Έχετε επίσης το δικαίωμα να πραγματοποιήσετε καταγγελία σε αρχή προστασίας δεδομένων σχετικά με τη συλλογή και τη χρήση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας. Ωστόσο, θα θέλαμε φυσικά να ελπίζουμε ότι θα ενημερώσετε εμάς αρχικά για οποιαδήποτε ζητήματα προκύψουν. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Εποπτική Αρχή [Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Λεωφ. Κηφισίας 1, Αθήνα 11523, Τηλ: 210 6475600]

 

Ενημερώσεις της παρούσας Δήλωσης ιδιωτικού απορρήτου

Δύναται να ενημερώνουμε την παρούσα Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου από καιρού εις καιρόν έτσι ώστε να ανταποκριθούμε σε μεταβαλλόμενες νομικές, τεχνικές ή επιχειρηματικές εξελίξεις. Όταν ενημερώνουμε την Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου μας, θα λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα για να σας ενημερώσουμε, ανάλογα με τη σπουδαιότητα των αλλαγών που πραγματοποιούμε.  Θα λαμβάνουμε τη συναίνεσή σας για οποιεσδήποτε ουσιαστικές αλλαγές στη Δήλωση ιδιωτικού απορρήτου αν και εφόσον αυτό απαιτείται από τους εφαρμοστέους νόμους προστασίας δεδομένων.

Για να δείτε την ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης της παρούσας Δήλωσης ιδιωτικού απορρήτου, ελέγξτε την ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης στην αρχή της παρούσας Δήλωσης ιδιωτικού απορρήτου.

 

Τρόπος επικοινωνίας

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με τη χρήση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας, επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία: [Κα Ειρήνη ΛεΪμονή, e-mail dpo-gr@affidea.com.